post

Microbits til undervisningen

27th Nov. 17: Erfaren it-underviser fra Det Blå Gymnasium Haderslev og den it-administrative kollega deler ud af viden og erfaringer med microbits. De små simple computere egner sig fortrinligt til at fremme abstrakt tænkning hos eleverne og at få omsat matematiske formler til praktiske funktioner: lommeregner, temperaturmålinger, tyverialarm, m.m.

Blokprogrammeringen foregår online uden download af klientprogrammer og uafhængigt af styresystem. Det er til enhver tid muligt at gå tilbage til Java Script. It-underviserne fra Det Blå Gymnasium Haderslev har samlet information, opgaver med worked examples* og idéer på deres nye site om brug af microbits til matematik C. Sitet opdateres uregelmæssigt, i takt med nyudvikling og ressourcer.

Microbits er velegnede til at forsøge sig på programmering af prototyper. It-administratoren demonstrerede flere batteridrevne “biler”, som han havde programmeret ved hjælp af microbits. Typisk velegnet til HTX, også i faget elektronik.

Efterfølgende blev der idéudviklet sammen med undervisere fra Det Blå Gymnasium Tønder ang. flere nye praksismuligheder, også til merkantil anvendelse. Man overvejer at gå videre med et projekt om de små Bluetooth sendere Beacons til at afprøve nye måder for at skabe opmærksomhed på hos forbrugerne.

Microbits er billige i anskaffelsen, og flere af crossingIT gymnasierne har for nyligt investeret i sæt á 10 styks. Erfaringerne vil blive videregivet i rammerne af crossingIT. Også interessant: I England benyttes microbits allerede på forskellige niveauer i grundskolen.

*OBS: De programmerede eksempler overføres per USB kabel som hex-filer til microbits computerne. Det er ikke muligt at uploade .hex-filer til sitet. De er derfor upladed som .txt-filer og kan efter download til egen computer ændres igen til .hex-filer via simpel omdøbning.