post

Idéudvikling af nye forløb: it & regnskabsprogrammer

Med økonomiske beregninger som nogle af de centrale elementer for en HHX-uddannelse, havde crossingIT sat regnskabsprogrammer på dagsorden for endnu en underviserworkshop i perlerækken.

Regnskabsprogrammer kan spille en betydelig rolle i organisationers beslutningsprocesser.  Det gælder fx i det offentlige, når kommunerne står foran deres årlige finansforhandlinger, som de har baseret på budgetlægning med forskellige scenarier i deres regnskabsprogram.

Et oplæg med en ekspert fra KMD gav de omkring 20 HHX-undervisere fra Vejle, Svendborg, Sønderborg, Varde, Haderslev og Tønder indsigt i nogle af de store moderne regnskabssystemer.

KMD-eksperten, der selv er kunderådgiver med en baggrund som programudvikler, skitserede også de it- og forretningsmæssige kompetencer, som ifølge erfaringer i KMD er relevante, når man skal tilpasse store regnskabsprogrammer til kundernes brug:

“Der er mindre behov for specifikke It kompetencer inhouse. Til gengæld er der et større behov for forretningsarkitekter og it arkitekter, der kan orkestrere den samlede portefølje.”

Inspirationen blev omsat til nye caseidéer på HHX. Caseidéerne vil kunne blive “downsized” til brug ved brobygning. Et eksempel, som et par af skolerne tænker på at gå videre med: Beregning af lønsomhed – på kort sigt og på lang sigt  – ved anskaffelse af robotter , når processer skal effektiviseres og besparelser skal foretages.  Udover økonomi og it vil også samfundsfag med fordel kunne komme i spil.