post

Valgfag i Vejle “Politik i ungehøjde”

crossingIT vil styrke uddannelseskæden “Fra ble til PhD”, hvor de unge oplever en faglig progression af læringsmålene på deres vej gennem uddannelsessystemet. I denne kontekst udbyder Campus Vejle valgfag i kodning og andre teknologier, hvor man også fremmer computational thinking og digital dannelse.

Valgfag og brobygning skal bidrage til at de unge kan træffe et bæredygtigt valg om deres uddannelse.  Campus Vejles undervisere er bevidste om dette ansvar. Det indebærer også at øge samspillet mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne, således at en progression af den faglige læring og læringsmålene kan blive klare for de unge.

Valgfaget “Politik i ungehøjde” er blevet gennemført i efterår 2017 for Kirkebakkeskolens 7.-9. klasser i rammerne af Vejle Kommunes strategiske satsning for netop at styrke de unges tilgang til de nye teknologier. Valgfaget blev temasat under det aktuelle kommunalvalg for at fremme de unges indsigt i politik og deres ansvarsfølelse.

I løbet af valgfaget udarbejdede i alt 26 elever parvist videoproduktioner, der omhandlede politiske problemstillinger, belyst via interview med politikere og borgere. Samtidigt oparbejdede de unge færdigheder i videoredigering, journalistiske virkemidler og forholdt sig aktivt til netetik.

HHX underviseren i mediefag understreger hvor vigtigt det er, at unge lærer en etisk bevidst omgang med de nye medier, især i sammenhæng med publicering. Derfor har Digital Dannelse spillet en central rolle i valgfaget.

For nogle elever betød valgfaget også andre erkendelser. Fx fremhævede Melanie, at piger er teknologisk rigtig dygtige og kan lide at arbejde med teknologier.

Afslutningen af forløbet foregik d. 14. dec. 17 sammen med elevernes forældre og andre besøgende, der fik mulighed for at stemme på den bedste film. De unge havde travlt med at profilere deres produkter, og kåringen af vinderfilmen blev fejret med en præmie for vinderparret, samt lækkert “valgflæsk” for alle fremmødte.

Arrangementet foregik i Campus Vejles nye Makerspace – et moderniseret og teknologiseret bibliotek, hvor eleverne har nu adgang til alverdens videnskilder via nye og superstærke computere. Her findes også flere 3D-printere, der er i brug i andre fag og projekter. Et afgrænset område er ved at blive udviklet til brug ved dronefotografering.

Læs detaljer om dette og andre forløb.