post

Vejle

Udover de fælles mål i crossingIT, har Campus Vejle følgende lokale fokuspunkter for egen udvikling i rammerne af crossingIT:

a) Campus Vejle arbejder i rammerne af en konsekvent digitaliseringsstrategi*. Det indebærer konstant videreudvikling og optimering af igangværende aktiviteter. Partnerne fra crossingIT som ´critical friends´og undersøgelsesresultaterne er med til at kvalificere den videre udvikling.

b) Konkret ønsker Campus Vejle at udvide sit udbud af valgfag til folkeskolen, nu også med programmering.

c) Udforske brugen af det nye it- og mediehus.

d) Som alle partnere i crossingIT, har også Campus Vejle brug for at skolens it-undervisere har faglige sparringspartnere i andre skolers it-undervisere.

*Campus Vejles digitaliseringsstrategi

Arbejdet med en strategi for digitalisering blev iværksat af resultater fra en forundersøgelse i erhvervslivet og på de videregående uddannelser, foretaget i 2015. Her råbte man på “the 21st century´s skills” og digitalisering  (→ lyt til Ruben Krog, uddannelseschef).

Forundersøgelsens resultater blev omsat til en stærk vision (→ lyt til Bruno Lindskjold, rektor). Alle skolens medarbejdere blev involveret i konkretisering af visionen (→ lyt til Bruno Lindskjold, rektor).

Skolen investerede i et eget it- og mediehus. Computational Thinking er den gennemgående tænkning i al undervisning her og alle fag (→ lyt til Ruben Krog, uddannelseschef).

Den nye måde at undervise på, gavner også skolens samarbejdspartnere – virksomhederne (→ lyt til Ruben Krog, uddannelseschef).

Alt i alt har udviklingen gavnet skolen også økonomisk, da man har kunnet omlægge besparelser til øget aktivitet (→ lyt til Ruben Krog, uddannelseschef). Rektoren skønner væksten til 25 %! (→ lyt til Bruno Lindskjold).

Den ubetingede forudsætning for at digitalisering kan lykkes, er at ledelsen går forrest, investerer og viser engagement  (→ lyt til rektor Bruno Lindskjold).

Campus Vejles værdier lyser op, når skolen afholder programmeringskurser for unge i fritiden og i rammerne af Coding Pirates

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *